O NAMA

Povijest

Snaga entuzijazma

Hrvatska udruga sportske radne kinologije osnovana je 18.11. 2006 godine u Karlovcu. Na osnivačkoj Skupštini sastalo se oko tridesetak kinologa mahom zaljubljenika u sportsku radnu kinologiju.

Svrha i cilj osnivanja HUSRK je organiziranje školovanja, ispita i natjecanja u radu sportskih pasmina pasa, širenje i unapređivanje svih oblika školovanja sportskih pasmina pasa s ciljem odabira jedinki po njihovim psihofizičkim karakteristikama provjerenih temeljem postignutih rezultata na natjecanjima, uključivanjem odabranih jedinki u uzgoj, te stvaranje uvjeta koji će omogućiti edukaciju i osposobljavanje stručnog kadra za sportsku radnu kinologiju te edukacija građana, školovanje njihovih pasa, iniciranje i razvoj. Da bi što bolje ostvarila svoje ciljeve na području Republike hrvatske osnovala je svoje sekcije unutar ustrojstvenog oblika Udruge, kasnije izmjenom Zakona o Udrugama sekcije je preimenovala u podružnice.

Prva predsjednica Udruge bila je gospođa Blaženka Jovanović koja se već tada kao i danas isticala kao vrstan kinolog, takmičar i sudac. U svom mandatu od 2006.- 2020. godine u udruzi je uspjela podignuti članstvo na 85 članova koji su bili u 10 podružnica diljem lijepe naše. 

Dana 22.07. 2020. godine dolazi novo vodstvo udruge iz razloga što je gospođa Blaženka Jovanović iz osobnih razloga podnijela ostavku na mjesto Predsjednika udruge. Na toj osnivačkoj skupštini za predsjednika je izabran također osnivač i član udruge gospodin Alen Subotić koji je svoj radni vijek posvetio službenim radnim psima, a kao kinolog stekao je dosta iskustva, kao stručni kadar HKS, te takmičar da bi naslijedio tako vrijednu dosadašnju Predsjednicu Udruge.

Novi predsjednik Alen Subotić u svoj tim tj. Izvršni odbor izabrao je iskusne kinologe koji su svojim dosadašnjim radom u udruzi pokazali kao vrsni kinolozi, takmičari i suci. Kao i do sada cilj i djelatnost Udruge ostaje isti, međutim novo vodstvo na čelu sa predsjednikom odmah se uhvatilo u koštac sa novim pravnim regulativama te su uskladili rad Udruge s novim zakonskim regulativama. Također su krenuli u reorganizaciju ustroja unutar udruge te su donijeli novi prijedlog Statuta udruge koji je i prihvaćen na sjednici Skupštine. Najznačajnije izmjene se odnose na unutarnji ustroj udruge.

Aktivnosti

Novi izazovi

Vizija

Podružnice niste više sami

Vizija novog tima Udruge je svakako potaknuti veći rad podružnica uz maksimalnu potporu Udruge. Novo geslo Udruge je: “Podružnice niste više sami”.

Naime rad Udruge je izmijenjen te sada Udruga za svoje podružnice izvršava sve obveze prema našoj matičnoj organizaciji tj. Hrvatskom kinološkom savezu. Nadalje cilj je Udruge da prilikom organizacije i održavanja manifestacija od strane podružnica da potpunu podršku u stručnom kadru, tehnici te potrebnoj opremi. Kao i pojačati suradnju i druženje između podružnica sve u cilju unaprjeđenja sportske radne kinologije